Kalvsäsongen startar

Just nu är det kallt och djuren har det bra inne i stallarna i den torra och varma halmen. Kalvsäsongen har precis startat och vi har fått 4 kalvar på tre dagar. Nu är det viktigt att hålla uppsikt och det gäller att se till så att djuren har det så bra som möjligt. Detta för att kalvarna skall få en bra start i livet. Många gånger per dag är jag ute ladugården ser om det är någon ny ko eller kviga som är på gång som skall kalva. Nytt för i år är dessutom att vi har installerat kameror så att jag ska kuna följa djuren från sängen när man vaknar av att det råmar på natten….

Vi hoppas att alla kalvar skall komma under ca 2 månaders tid. Häromdagen när det var fint väder och kallt passade vi på att släppa ut en mindre grupp djur i ”rast-hagen”. De tycker det är skönt att komma ut och det fungerar bra när det är kallt och torrt. Till och med solen passade på att titta fram vilket var riktigt härligt. Eftersom gården ligger med berget bakom så blir det inte så mycket sol vintertid.

I övrigt finns det mycket att annat att göra även nu, vi arbetar i skogen och grävmaskinen körs en hel del. Hälsningar Håkan